انتخاب لپ تاپ مناسب برای مهندسی مکانیک
دانشجویان رشتههای مختلف به خصوص رشتههای مهندسی برای انجام شبیه سازیهای نرمافزاری و کد نویسی الگوریتمهای مختلف، به لپ تاپ مناسب این کار نیاز دارند. معمولاً پردازش دادهها به خصوص در نرمافزارهای مهندسی سنگین است و در بسیاری از نرمافزارهای مهندسی، علاوه بر شبیهسازی و مدلسازی، به پردازش حجم زیادی از دادهها نیاز است. در این شرایط سرعت سیستم مورد استفاده در عملکرد این نرمافزارها نقش مهمی دارند. نرمافزارهای مورد استفاده در مهندسی مکانیک به دلیل استفاده از الگوهای مدلسازی سه بعدی از گرافیک بالایی نیز برخوردار هستند.
بنابراین میبایست کارت گرافیک قدرتمندی برای آنها در نظر گرفته شود. برای انتخاب لپ تاپ مناسب مهندسی مکانیک باید پیش از خرید، به نکات مهمی توجه نمود که در ادامه این مقاله به آنها میپردازیم.
بیشتر بخوانید : لپ تاپ های مناسب برای رشتههای مهندسی (بررسی سختافزار مناسب)
نرمافزارهای مهندسی مکانیک
قبل از اینکه سراغ مشخصات لپ تاپ مهندسی مکانیک برویم، بهتر است ابتدا بررسی کنیم که در این رشته تحصیلی با چه نرم افزارهایی سروکار داریم و هر کدام از آنها چه نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری دارند:
AutoCAD
یکی از متداولترین نرمافزارهای مورد استفاده مهندسین مکانیک، AutoCAD است. از این نرم افزار برای طراحی قسمتهای پیچیده یک فرآیند و یا قطعه صنعتی به صورت دو بعدی و یا سه بعدی استفاده میشود. ایجاد و ویرایش منحنی، برش مقطعی و طراحی اجرام سه بعدی در AutoCAD امکانپذیر است.
SolidWorks
SolidWorks نرمافزار دیگری است که برای طراحیهای دو بعدی و سه بعدی مهندسین مکانیک مورد استفاده قرار میگیرد. این نرمافزار تنها برای نسخه ویندوز ارائه شده است و به دلیل استفاده از افکتهای مختلف، الگوی طراحی پیشرفتهای دارد. لپ تاپ مورد استفاده نیز میبایست از کارت گرافیک قدرتمندی برای اجرای این نرمافزار بهره ببرد.
3D Max
Autodesk 3d Max نرمافزار سنگین دیگری است که برای طراحی و مدلسازی فضاهای سه بعدی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین انواع آبجکتهای مختلف که شامل قطعات صنعتی نیز میشود در این نرمافزار به صورت سه بعدی قابل طراحی است.
به همین دلیل 3D Max میان مهندسین مکانیک محبوب شده است. این نرمافزار به دلیل قابلیت رندرگیری، به سرعت و قدرت پردازش بالایی نیاز دارد و همچنین میبایست از حافظه RAM با ظرفیت بالا و کارت گرافیک قدرتمند برخوردار باشد.
بیشتر بخوانید : نکات قبل از خرید لپ تاپ برای طراحی سه بعدی
Matlab
Matlab نرمافزار پرکاربرد دیگری است که در بسیاری از شاخههای مهندسی از جمله مهندسی مکانیک کاربرد دارد. Matlab بر مبنای پردازش و اجرای کدهای دستوری و محیط شبیه سازی طراحی شده است؛ بنابراین برای استفاده از این نرمافزار، میبایست از یک لپ تاپ با پردازنده قوی استفاده نمود.
راهنمای خرید لپ تاپ مناسب مهندسی مکانیک
پیش از انتخاب لپ تاپ مناسب مهندسی مکانیک میبایست قابلیتها و امکانات آن را بررسی کرد. لپ تاپ مناسب برای دانشجویان مهندسی مکانیک، میبایست از سرعت پردازش بالایی برخوردار باشد. همچنین کارت گرافیک و GPU در این لپ تاپ باید به اندازهای قدرتمند باشد که امکان اجرای نرمافزارهای سنگین گرافیکی و طراحی سه بعدی را به کاربر بدهد.
از نظر سختافزارهای مورد استفاده در لپ تاپ و نیز قابلیتهای ساختاری، یک سری ویژگیهای اختصاصی در انتخاب لپ تاپ مناسب برای مهندسی مکانیک وجود دارند که در ادامه این مقاله به این ویژگیها خواهیم پرداخت.
برند
اولین ویژگی مهم که شاید برای بسیاری از دانشجویان چندان بااهمیت نباشد، برند لپ تاپ است. برای انتخاب لپ تاپ مناسب برای نرمافزارهای مهندسی مکانیک، گزینههای زیادی در بازار موجود است اما سعی کنید از برندی خرید کنید که شناخته شده باشد و همچنین گارانتی معتبر و طولانی ارائه دهد.
قیمت
قیمت نیز فاکتور دیگری است که در انتخاب لپ تاپ مناسب برای مهندسی مکانیک تاثیرگذار است. لپ تاپهای با عملکرد بالا از قیمت بیشتری در مقایسه با لپ تاپهای معمولی برخوردارهستند. این قیمت زیاد، معمولا دانشجویان را به فکر خرید لپ تاپ با قیمت مناسب میاندازد.
اما باید توجه داشت که صرف هزینه بیشتر در ابتدای کار، خیال شما را از لپ تاپ به خصوص در کاربردهای مهندسی تا چندین سال راحت میکند. برای آنکه انتخاب معقولی داشته باشید، اولویتهای لازم برای کاربرد خود را در رشته تحصیلیتان در نظر بگیرید و لپ تاپی را انتخاب کنید که حداقل قابلیتهای لازم را داشته باشد.
اندازه و وزن
دانشجویان به دلیل استفاده از لپ تاپ در محیط دانشگاهی و رفتوآمدهای مکرر، به لپ تاپی نیاز دارند که از وزن و اندازه مناسبی برخوردار باشد. اگرچه اندازه صفحه نمایش هرچه بزرگتر باشد، طراحی و مدلسازیهای نرمافزاری در آن سادهتر خواهد بود، اما در مقابل اندازه صفحه نمایش بزرگ به معنی وزن و حجم بیشتر لپ تاپ است که حمل آن را برای دانشجویان دشوارتر میسازد.
بنابراین توصیه میشود در انتخاب لپ تاپ مناسب برای نرم افزارهای مهندسی مکانیک، به سراغ مدلهایی بروید که وزن آنها از 2 الی 3 کیلوگرم بیشتر نبوده و اندازه صفحه نمایش آن نیز حداکثر 15 اینچ باشد.
فضای ذخیرهسازی
به عنوان یک دانشجوی مهندسی، حداقل فضای مورد نیاز لپ تاپ شما باید 500 گیگابایت باشد. نرمافزارهای مهندسی مکانیک معمولاً سنگین و حجیم هستند و در کنار آن، فایلهای آموزشی، ویدیو های کلاس و سایر اسناد وجود دارد که فضای زیادی از هارد را اشغال خواهد کرد.
بنابراین حداقل فضایی که برای فضای ذخیره سازی یک لپ تاپ مهندسی توصیه میشود، 500 گیگابایت است؛ همچنین سعی کنید به دلیل سرعت بیشتر، از فناوری SSD برای حافظه لپ تاپ استفاده کنید.
پردازنده
پردازنده قدرتمند یک قابلیت مهم در لپ تاپهای مهندسی است. انواع مختلفی از پردازندهها با سرعت و قدرتهای مختلف در بازار موجود است. از آنجایی که نرمافزارهای مهندسی مکانیک به صورت همزمان در هنگام اجرا و شبیهسازی، حجم دادههای زیادی را پردازش میکنند، به یک پردازنده قوی نیاز دارند.
اگر پردازنده این سیستمها ضعیف باشد، نسخه جدید نرمافزارهای مهندسی بر روی آنها قابل اجرا نبوده و یا به سختی اجرا میشوند. برخی نرمافزارها نظیر 3d Max نیز نیاز به رندرگیری دارند که حجم بالایی از CPU را اشغال میکند، بنابراین باید از پردازنده با عملکرد بالا برای این کار استفاده کرد.
برای یک لپ تاپ مناسب مهندسی مکانیک، حداقل سرعت پردازش 2 گیگاهرتز برای پردازنده توصیه میشود.
سیستم خنک کننده
سیستم خنک کننده لپ تاپهای مهندسی باید بهینه باشد. اشغال حجم بالایی از پردازنده در زمان اجرای نرمافزارهای مهندسی، به معنی مصرف توان بیشتر توسط آن است. وقتی توان الکتریکی بیشتری در CPU مصرف میشود، گرمای بیشتری نیز تولید میگردد که میتواند عملکرد لپ تاپ را تضعیف کند.
سیستم خنککننده وظیفه حذف این گرما را بر عهده دارد پس باید تا جای ممکن بهینه و قدرتمند عمل کند.
باتری
باتری لپ تاپ مورد استفاده دانشجویان مهندسی، باید از ظرفیت بالایی برای تامین انرژی مورد نیاز لپ تاپ برخوردار باشد. دانشجویان ممکن است ساعات متوالی در کلاسهای درس حاضر شوند و پس از آن برای مطالعه به کتابخانه مراجعه کنند و در تمام این مدت، برای مطالعه و یا انجام کارهای کلاسی به لپ تاپ نیاز داشته باشند.
بنابراین باتری لپ تاپ باید تا حد ممکن بیشترین مدتزمان لازم را پاسخگو باشد. معمولاً برای کاربردهای مهندسی، باتری با توان 500 تا 750 وات توصیه میشود.
پورت
اکثر لپ تاپها معمولاً از 2 پورت USB 2.0 و 2 پورت USB 3.0 پشتیبانی میکنند. هر چه تعداد پورتهای پشتیبانی شده توسط لپ تاپ بیشتر باشد، دست شما به عنوان کاربر نرم افزارهای مهندسی مکانیک برای اتصال سختافزارهای جانبی به آن بازتر است. گاهی اوقات به تجهیزاتی نظیر چاپگر و یا اسکنر برای انجام پروژههای خود نیاز دارید.
گاهی نیز لازم است لپ تاپ خود را به یک مانیتور بزرگ متصل کنید تا نمایش جزئیات در شبیه سازیهای نرمافزاری بهتر باشد. بنابراین انتخاب یک لپ تاپ با تعداد پورت ورودی بیشتر میتواند یک مزیت باشد.
نقش کارت گرافیک در لپ تاپ های مناسب مهندسی مکانیک
کارت گرافیک، تعیینکننده قابلیت یک لپ تاپ برای اجرای نرمافزارهای گرافیکی و نمایش خروجی آن است. برای انتخاب کارت گرافیک مناسب برای لپ تاپ، باید به کاربرد آن توجه داشت.
در یک لپ تاپ مناسب برای نرمافزارهای مهندسی مکانیک، اکثر برنامههای مورد استفاده دانشجویان، برنامههای مدلسازی و طراحی در محیطهای گرافیکی از جمله نرمافزارهایی مانند 3d Max، Fluent و غیره هستند. بنابراین کارت گرافیک مورد استفاده در لپ تاپ باید قدرتمند باشد تا امکان اجرای این نرمافزارها و نمایش خروجیهای گرافیکی آن را داشته باشد.
پیشنهاد لپ تاپ مناسب برای اجرای نرم افزارهای مهندسی مکانیک
جهت تکمیل این مقاله و کمک به تصمیم گیری شما برای خرید بهترین لپ تاپ با قیمت مناسب در این حوزه، یک لپ تاپ گیمینگ فوق العاده معرفی میکنیم:
لپ تاپ XPG Xenia که تمام موارد ذکر شده در این مقاله را در بالاترین سطح پوشش میدهد. اگر بخواهیم به ترتیب نگاهی به این مشخصات بیندازیم، برند معتبر تایوانی و طراحی شده توسط غول تکنولوژی دنیا یعنی اینتل، با کمتر از 1.85 کیلوگرم وزن و 20 میلیمتر ضخامت و بهره مندی از 1 ترابایت حافظه فوق سریع SSD NVMe قطعا برای مهندسان مکانیک جذاب است.
همچنین، پردازنده قدرتمند Core i7 اینتل، سیستم خنک کننده پیشرفته با حداکثر بازدهی و باتری با شارژدهی بیش از 10 ساعت از دیگر مشخصات خیره کننده این لپ تاپ گیمینگ است.
در نهایت، کارت گرافیک رده بالای 2070 Max-Q به همراه WiFi نسل 6، Thunderbolt 3 و نمایشگر 15.6 اینچی IPS با رفرش ریت 144 هرتز تکمیل کننده تمام نیازهای شما خواهد بود. اطلاع از مشخصات لپ تاپ XPG Xenia.
نتیجه گیری
لپ تاپ مناسب برای دانشجویان مهندسی، به خصوص مهندسی مکانیک که از نرمافزارهای گرافیکی و سنگین برای انجام پروژههای خود استفاده میکنند، ابزار کمکی دانشجو در دانشگاه است.
دانشجویان اغلب ساعتهای زیادی را در کلاسهای درس میگذرانند و یا مدت زیادی را برای مطالعه در کتابخانه دانشگاه صرف میکنند، بنابراین باتری لپ تاپ مورد استفاده آنها باید جوابگوی این ساعتهای طولانی باشد.
همچنین اجرای نرمافزارهای سنگین مهندسی مکانیک، بر روی هر لپ تاپی امکانپذیر نیست. از طرفی ارتقای لپ تاپ قدیمی کار دشواری است و گاهی به دلیل عدم سازگاری اجزای لپ تاپ، غیرممکن است. بنابراین از ابتدا سعی کنید لپ تاپی را انتخاب کنید که تا پایان دوره تحصیل، پاسخگوی نیاز شما باشد.
وزن لپ تاپ نباید زیاد باشد زیرا حمل آن به مدت طولانی برای کاربر مشکل خواهد بود بنابراین از لپ تاپهای بزرگ و سنگین برای این منظور استفاده نکنید. کارت گرافیک نیز برای اجرای نرمافزارهای شبیهسازی و رندرگیری باید از قدرت کافی برخوردار باشد و همچنین استفاده از کارت گرافیک مجزا برای این کاربردها، توصیه میشود.
پردازنده لپ تاپ مهندسی باید بتواند نرمافزارهای سنگین با حجم محاسباتی بالا نظیر Matlab را به راحتی اجرا کند؛ در غیر این صورت اجرای بسیاری از کدها در این نرمافزار غیرممکن بوده و یا ممکن است چندین ساعت به طول بیانجامد.
ظاهر لپ تاپ، صفحهکلید و قابلیتهای آن، پشتیبانی از درایوهای نوری و سیستم عامل، فاکتورهایی هستند که برای انتخاب لپ تاپ مناسب مهندسی مکانیک در اولویتهای بعدی قرار دارند بنابراین با توجه به بودجهای که دارید، سعی کنید ویژگیهای مهمتر را در نظر گرفته تا بتوانید لپ تاپ مناسبی را انتخاب کنید.
ثبت ديدگاه