مقایسه نسخه های ویندوز 10

ویندوز محبوب‌ترین سیستم عامل است و افراد زیادی در سرتاسر دنیا از آن استفاده می‌کنند. ویندوز 10 تنها به یک نسخه محدود نشده و هر سال نسخه‌های جدیدی از آن معرفی می‌شوند. این نسخه‌های جدید دارای پیش زمینه یکسان و در عین حال امکانات مختلفی هستند.

ویندوز 10 نصب شده روی لپتاپ

حدود شش سال از تولد ویندوز 10 می‌گذرد و در این سال‌ها تغییرات زیادی را تجربه کرده است. پلتفرم موبایل مایکروسافت با نام Windows 10 Mobile از جمله نسخه‌های ویندوز بود که به دلیل عدم معرفی صحیح و عدم تنوع در برنامه‌های کاربردی مورد استقبال قرار نگرفت و تقریبا رو به بازنشستگی است.

ممکن است هنگام مشاهده نسخه‌های مختلف ویندوز 10 در مورد آپدیت‌های جدید و تغییرات هر نسخه گیج شوید؛ به همین دلیل در این مقاله یک راهنمای کامل در اختیار شما قرار خواهد گرفت که به کمک آن با تمام نسخه‌های ویندوز 10 آشنا شوید.

ویندوز 10 نسخه Home

نسخه Windows 10 Home

این نسخه از ویندوز را می‌توان نسخه مادر تمام نسخه‌ها دانست و به صورت پیش فرض بر روی تمام دستگاه‌های مبتنی بر ویندوز 10 نصب شده است. همانطور که از نام Windows 10 Home پیداست، این ورژن برای استفاده‌ شخصی مناسب بوده و تمام آپدیت‌های لازم جهت امنیت بیشتر را دریافت خواهد کرد.

امکانات امنیتی ارائه شده توسط این نسخه شامل رمزنگاری دستگاه، Windows Hello, secure boot و Windows Defender بوده و تقریبا پکیج کاملی را جهت محافظت از ویندوز ارائه می‌دهد.

با این وجود ویژگی‌های قابل استفاده در شرکت‌ها داخل این نسخه قرار نگرفته و برای استفاده در کسب‌وکارهای بزرگ گزینه‌ی مناسبی به‌نظر نمی‌رسد.

ویندوز 10 نسخه Pro

نسخه Windows 10 Pro

در این نسخه تمام ویژگی‌های موجود در Windows 10 Home وجود داشته و تنها چند قابلیت متفاوت نسبت به نسخه مادر خود دارد. در صورتی که پروتکل رمزگذاری، توسط سخت افزار کاربران دارای نسخه Windows 10 Pro پشتیبانی شود، آن‌ها قادر خواهند بود از رمزنگاری BitLocker استفاده کنند.

همچنین نسخه ویندوز 10 پرو، دارای امکانات کاملی جهت استفاده در سیستم‌های مدیریتی بوده و کاملا مناسب مشتریان سازمانی خواهد بود. ویندوز 10 پرو از اتصالات دسکتاپ از راه دور پشتیبانی می‌کند که این مورد برای کسب‌وکارها ویژگی مهمی به شمار می‌رود.

هنگامی که Windows 10 Pro را با سایر نسخه‌های ویندوز مقایسه می‌کنیم، متوجه خواهیم شد که ویندوز 10 پرو مناسب افرادی است که نیاز به امکانات پیشرفته‌ای در ویندوز داشته و برای کار خود به اتصالات دسکتاپ از راه دور نیاز زیادی دارند.

ویندوز 10 نسخه Pro Workstations

نسخه Windows 10 Pro for Workstations

نسخه Windows 10 pro work station، مجموعه ویژگی های ویندوز 10 پرو را با چند تفاوت کوچک عرضه می‌کند. این نسخه از ورک استیشن‌هایی با حداکثر 6 ترابایت حافظه و 4 پردازنده پشتیبانی می‌کند.

معمولا این رایانه‌های قدرتمند برای افرادی مانند تیم‌های تولید کننده گرافیک، رسانه و انیمیشن، محققان در زمینه تحقیقاتی مختلف، افرادی که از CAD برای طراحی بهره می‌برند، معماران و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. تکنولوژی Persistent Memory از جمله نقاط مثبت این نسخه است که در نسخه Windows 10 Pro وجود ندارد.

این تکنولوژی باعث می‌شود فایل‌های خراب ذخیره شده بر روی حافظه به صورت خودکار تعمیر شده و از سمت دیگر به صورت مرتب داده‌ها ذخیره شود تا در صورت بروز مشکل، اطلاعات شما را بین نرود.

ویندوز 10 نسخه Enterprise

نسخه Windows 10 Enterprise

مایکروسافت این نسخه از ویندوز 10 را پایه و اساس مشاغل و شرکت‌هایی می‌داند که برای کنترل دستگاه‌ها در سازمان‌های خود، به امنیت و سیستم کنترل مدیریتی نیاز دارند.

هنگام مقایسه نسخه های ویندوز 10 مشاهده خواهید کرد که Windows 10 Enterprise تمام ویژگی‌های Windows 10 Pro را دارد اما در بخش امنیت داده‌ها، قوی‌تر از نسخه پرو ظاهر شده است.

  • قابلیت Windows Defender Credential Guard که به کمک آن از ورود افراد متفرقه به سیستم جلوگیری کرده و تنها به کسانی اجازه ورود می‌دهد که دسترسی لازم را داشته باشند.
  • قابلیت Windows Defender Application Guard برای محافظت از ویندوز در برابر بدافزارها و تهدیدهای دیگری که به هنگام کار با Microsoft Edge به صورت آنلاین برای شما پیش خواهد آمد
  • قابلیت ATP که تمام ویژگی‌های امنیتی برای استفاده از مدیران کسب و کار ارائه می‌دهد.

تمام ویژگی‌های منتشر شده در Windows 10 Enterprise دارای 30 ماه پشتیبانی هستند؛ این در صورتی است که سایر نسخه‌های ویندوز 18 ماه پشتیبانی دریافت می‌کنند. البته  Windows 10 Education و Windows 10 Pro Education هم دارای 30 ماه پشتیبانی هستند.

علاوه بر تمامی این موارد، نسخه Windows 10 Enterprise از ویژگی LTSC هم پشتیبانی می‌کند که برای شغل‌های خاص طراحی شده است. این نسخه به جز آپدیت‌های امنیتی، آپدیت دیگری دریافت نکرده و تنها ابزارهای پایه را برای پیش بردن کارها ارائه می‌دهد.

این نسخه مناسب سازمان‌های دولتی یا سیستم‌های کنترل صنعتی است که هر دو یا سه سال آپدیت جدید ویندوز را دریافت می‌کنند. پشتیبانی نسخه‌های LTSC تا ده سال خواهد بود.

ویندوز 10 نسخه Education

نسخه Windows 10 Education

نسخه Enterprise ویندوز 10، نسخه مادر ویندوز Education به شمار رفته و به مدیران کمک می‌کند در سطح سازمانی به مدیریت و امنیت شبکه بپردازند که این ویژگی در محیط‌هایی که دستگاه‌ها توسط چندین کاربر به اشتراک گذاشته می شوند، ضروری است.

این نسخه تمام نیازهای شما بابت امر آموزش را پوشش خواهد داد و جهت تمرکز بیشتر بر بخش آموزش ویژگی‌هایی مانند ترفندها و پیشنهادات Microsoft Store را غیرفعال می‌کند. در نسخه Windows 10 Education تمام امکانات لازم جهت آموزش را در اختیار خواهید داشت و از سوی دیگر در سطح بالایی امنیت داده‌ها را تضمین‌ می‌کند.

نسخه Windows 10 Pro Education

این نسخه از ویندوز، از نسخه Windows 10 Pro به عنوان سیستم عامل مادر استفاده می‌کند؛ این بدان معناست که برخی از ویژگی‌های مهم Windows 10 Education در این نسخه دیده نمی‌شود اما هنوز هم از امنیت بسیار بالا برخوردار بوده و برخی از قابلیت‌های کنترل از راه دور را با خود به همراه خواهد داشت.

به عبارتی این نسخه مناسب کسانی خواهند بود که به مدیریت سیستم و امنیت بالای ویندوز احتیاج داشته و نیازی به ویژگی های پیشرفته مدیریت از راه دور مبتنی بر Windows 10 Education ندارند.

معرفی نسخه‌های Windows 10 KN و Windows 10 N

نسخه‌های Windows 10 KN و Windows 10 N تنها برای کاربران ساکن اروپا و کره جنوبی عرضه شده و به نوعی ورژن خاص ویندوز برای استفاده در این دو منطقه محسوب می‌شود.

نسخه N ویندوز 10 برای اروپا و نسخه KN برای کره جنوبی ارائه شده و هر کدام ویژگی‌های خاصی را با خود به همراه خواهند داشت.

در سال 2004 اروپا  مایکروسافت را به نادیده گرفتن قوانین ضد انحصاری اتحادیه اروپا متهم کرد و پس از آن، این شرکت تصمیم گرفت ویندوز را بدون پلیر خاصی برای اروپا منتشر کند. در این دو نسخه نرم افزارهایی نظیر Windows Media Player,  Groove, Movies & TV, Voice Recorder و Skype به طور کامل حذف شده و هر کاربر باید نرم افزار جایگزینی نصب کند.

سایر ویژگی‌های کلیدی ویندوز 10 که در این نسخه‌ها یافت نمی‌شوند شامل Cortana, Windows Mixed Reality, Windows Hello, Game DVR هستند.

بیشتر بخوانید : 12 مرحله برای بهینه سازی درایو SSD در ویندوز 10

بیشتر بخوانید : قابلیت و ترفندهای های جالب و کاربردی ویندوز 10

جمع بندی

ویندوز 10 از جمله محبوب‌ترین سیستم عامل‌های دنیا به شمار می‌رود که در نسخه‌های مختلفی به بازار عرضه شده است.

این نسخه‌ها دارای ویژگی‌ها و امکانات مختلفی بوده و هر کدام از آن‌ها برای نیازهای خاصی طراحی شده‌اند. به طور مثال نسخه Home برای استفاده روزمره کافی بوده و برای امکانات بیشتر می‌توان سایر نسخه‌های ویندوز 10 را نصب کرد.

مایکروسافت با ارائه نسخه‌های مختلف ویندوز، سعی دارد تمام نیازهای کاربران را پوشش دهد و در این راه موفق عمل کرده است.