ساده ترین روش برای پیدا کردن ورژن ویندوز چیست ؟

مرد در حال پیدا کردن نسخه های ویندوز

چگونه می‌توان تشخیص داد که کدام نسخه از ویندوز روی کامپیوتر شما نصب است؟

می‌دانید چه نسخه‌ای از ویندوز روی کامپیوتر شما نصب شده است؟ صرف نظر از این که شما از کدام نسخه ویندوز استفاده می‌کنید، این مسئله درست است که معمولا نیازی نیست که بدانید شماره دقیق نسخه ویندوز شما چند است؛ اما داشتن اطلاعات اولیه در ارتباط با سیستم عامل رایانه، مسئله‌ای مهم و ضروری است.

هر کسی باید سه نکته اساسی را در ارتباط با سیستم عامل روی رایانه‌اش بداند: اول این که کدام نوع ویندوز روی رایانه‌اش نصب شده است و پاسخ آن می‌تواند 10، 8، 7 یا یکی از همان نام‌هایی باشد که شما معمولا بعد از واژه ویندوز استفاده می‌کنید؛ مثلا ویندوز ویستا. نکته دوم، ادیشن آن ویندوز است که معمولا با پسوندهایی مانند Pro ، Ultimate و غیره مشخص می‌شود. آخرین نکته مهم هم این است بدانید ویندوز شما 32 بیتی است یا 64 بیتی.

اگر ندانید که روی رایانه شما کدام نسخه از ویندوز نصب است، نمی‌توانید تشخیص بدهید که کدام نرم‌افزارها بر روی رایانه شما قابل نصب هستند. همینطور، نمی‌دانید که کدام درایورها را برای به‌روزرسانی انتخاب کنید. حتی اگر به مسئله‌ای ساده بربخورید، اگر از اطلاعات سیستم عامل خود آگاه نباشید، نمی‌توانید برای کمک گرفتن اقدام کنید.

نکته:

توجه داشته باشید که علائم اختصاص یافته به تسک بار و منوی استارت در تصاویر این مطلب ممکن است دقیقا آن چیزی که شما روی رایانه خود دارید، نباشند. با این حال، ساختار و نمای ظاهری کلی هر یک از دکمه‌های استارت دقیقا همان است؛ مگر این که شما روی رایانه خود یک تم جداگانه و یا یک ویندوز شخصی‌سازی شده نصب کرده باشید.

نحوه تشخیص نسخه ویندوز با استفاده از کد دستوری

با این که تصاویر و اطلاعاتی که در ادامه این متن با آن‌ها روبرو خواهید شد، بهترین روش برای تشخیص نسخه ویندوز شما است، اما این تنها راه نیست. شما می‌توانید به کمک کدهای دستوری ویندوز نیز تمامی اطلاعات مربوط به ویندوز خود را پیدا کنید.

انجام این کار بسیار راحت است و صرف نظر از ویندوزی که روی رایانه خود نصب کرده‌اید، در تمام آن‌ها با یک دستور مشابه می‌توانید به صفحه مربوط به اطلاعات ویندوز خود دسترسی داشته باشید.

برای انجام این کار، کافی است دکمه Win ( کلیدی روی کیبورد که لوگوی ویندوز روی آن دیده می شود)  را نگه داشته و پس از آن دکمه R را فشار دهید. پس از این که باکس مربوطه ظاهر شد، در آن فرمان winver را تایپ کنید. این فرمان مخفف Windows Version است.

ویندوز 10

مرحله اول نحوه شناسایی نسخه ویندوز

اگر منوی استارت شما به این شکل است،سیستم عامل کامپیوتر شما ویندوز ۱۰ است. با راست‌کلیک کردن بر روی منوی استارت، شما با منوی موسوم به Power user روبرو می‌شوید. و اگر از روش winver استفاده کنید با این صفحه مواجه خواهید شد.

مرحله دوم نحوه شناسایی نسخه ویندوز

برای نصب بسیاری از برنامه ها لازم است بدانید که ویندوز شما نسخه ۳۲ یا ۶۴ بیتی است. برای دانستن این موضوع وارد منوی Start شوید ( همچنین می تواند کلید windows را روی کیبورد خود فشار دهید) . گزینه setting را انتخاب کنید. در کنوی About می توانید مشخصات بیشتری از سیستم خود را ببینید.
مرحله چهارم نحوه شناسایی نسخه ویندوز

طبق گفته مایکروسافت یک سیستم برای نصب ویندوز 11 باید این مشخصات را داشته باشد.

ویندوز 8 یا 8.1

مرحله ۵ نحوه شناسایی نسخه ویندوز

اگر در گوشه پایین سمت چپ صفحه یک دکمه استارت می‌بینید، رایانه شما دارای ویندوز 8.1 است و اگر دکمه استارتی به چشمتان نمی‌خورد، رایانه شما مبتنی بر ویندوز 8 است. گزینه Power User Menu که در بخش مربوط به ویندوز 10 راجع به آن صحبت کردیم، در این نسخه از ویندوز (8.1) نیز وجود دارد. منتها  در ویندوز 8 برای رسیدن به آن، باید در گوشه صفحه راست‌کلیک کنید.

در صورتیکه از روش winver استفاده کنید با صفحه ای مشابه تصویر زیر مواجه می شوید.

مرحله ۶ نحوه شناسایی نسخه ویندوز

برای یافتن تمام اطلاعات ویندوز خود، اعم از 32 یا 64 بیتی بودن آن و ادیشن آن را می‌توانید با مراجعه به بخش System Applet در بخش کنترل پنل پیدا کنید.

اگر نمی‌دانید که نسخه ویندوز شما 8 یا 8.1 است، در همان بخش System Applet می‌توانید این مسئله را هم مشخص کنید.

ویندوز 8.1 نامی است که به ورژن 6.3 ویندوز داده شده است و ویندوز 8 هم نام تجاری نسخه 6.2 ویندوز است.

ویندوز 7

اگر علامت دکمه استارت شما مشابه این عکس است، شما از ویندوز 7 استفاده می‌کنید.

Step six How to detect the Windows version

نکته:

 علامت دکمه استارت در ویندوز 7 و ویندوز ویستا مشابه هستند. با این حال، دکمه استارت در ویندوز 7 کاملا درنوار تسک بار قرار می‌گیرد؛ اما در ویندوز ویستا اینگونه نیست.

در صورت استفاده از روش winver با همچین صفحه ای مواجه خواهید شد.

مرحله هفتم نحوه شناسایی ویندوز 7

سایر اطلاعات مربوط به ویندوز شما اعم از 32 یا 64 بیتی بودن آن در بخش کنترل پنل و در system applet موجود است. ویندوز 7 نام تجاری شرکت مایکروسافت برای نگارش 6.1 ویندوز است.

ویندوز ویستا

اگر پس از کلیک کردن بر روی دکمه استارت با منویی این چنینی روبرو شدید، شما از یک رایانه مبتنی بر ویندوز ویستا استفاده می‌کنید.

مرحله هشتم نحوه شناسایی نسخه ویندوز

نکته: همان‌طور که در بخش مربوط به ویندوز 7 خواندید، ویندوز ویستا و ویندوز 7 از آیکونی تقریبا مشابه برای دکمه استارت بهره می‌برند. تنها راه تشخیص آن‌ها از هم این است که این نکته را مد نظر داشته باشید که این دکمه در ویندوز ویستا از تسک بار خارج شده و در ویندوز 7 اینطور نیست.

اطلاعات مربوط به نسخه ویندوز ویستایی که در حال استفاده از آن هستید همانند سایر اطلاعات مربوط به آن مانند 32 یا 64 بیتی بودن آن در بخش System applet در کنترل پنل در دسترس شما است.

ویندوز ویستا نام تجاری مورد نظر مایکروسافت برای نگارش 6.0 ویندوز است.

ویندوز XP

اگر دکمه استارت شما هم دارای متن Start است و هم در آن لوگوی مایکروسافت به چشم می‌خورد، شما دارای یک ویندوز XP هستید. در نسخه‌های جدید ویندوز، همانطور که در بخش‌های قبلی دیدید، دیگر خبری از کلمه Start نیست.

 نحوه شناسایی نسخه ویندوز xp

راه دیگر شناخت ویندوز XP این است که توجه داشته باشیم که در این نسخه از ویندوز، علامت منوی استارت یک مستطیل است که ضلع راستی آن منحنی است؛ در حالی که در نسخه‌های جدیدتر ویندوز، دکمه منوی استارت مربع یا دایره است.

همانند سایر نسخه‌های ویندوز، برای دریافت اطلاعات بیشتر در ارتباط با ویندوز، لازم است به بخش System applet در کنترل پنل بروید. ویندوز XP نام انتخابی شرکت مایکروسافت برای نگارش 5.1 ویندوز است. برخلاف نسخه‌های جدیدتر ویندوز، ویندوز XP 64 بیتی دارای یک نگارش جداگانه بود که مایکروسافت نام آن را ویندوز 5.2 گذاشته بود.