معرفی انواع مموری کارت میکرو اس دی در بازار

انواع مموری کارت‌ میکرو اس دی از نظر ظرفیت ذخیره‌سازی و کلاس سرعت به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. این تغییرات ظرفیت و کلاس ذخیره‌سازی تاثیر مستقیمی روی قیمت مموری کارت‌های میکرو اس دی دارد.

بنابراین انتخاب یک اس دی کارت مناسب برای گوشی، مستلزم شناخت انواع مموری کارت میکرو اس دی موجود در بازار، بررسی تفاوت‌ها و قابلیت‌های هر یک است.

در این مقاله انواع مموری را معرفی کرده و ویژگی‌های هر یک را بررسی می‌کنیم. بدون شک با شناخت ویژگی‌های انواع حافظه‌های جانبی و اینکه تا چه حد با نیاز شما مطابقت دارند، می‌توانید بهترین گزینه را برای خرید مموری کارت انتخاب کنید.

انواع کارت حافظه

اولین چیزی که هنگام انتخاب رم گوشی باید در نظر بگیرید این است که دستگاه شما به چه نوع کارتی نیاز دارد. این موضوع معمولا در دفترچه راهنما یا در وب‌سایت سازنده گوشی موبایل یافت می‌شود.

کارت‌های حافظه از یک دیدگاه کلی به دو دسته SD و microSD تقسیم‌بندی می‌شوند. هر دوی آن‌ها دارای استانداردهای یکسانی هستند:

  • SD، SDHC، SDXC و SDUC
  • microSD، microSDHC، microSDXC و microSDUC

این روزها دو استاندارد محبوب کارت‌های SD و microSD عبارتند از: SDHC و SDXC. تفاوت اصلی این دو استاندارد در ظرفیت ذخیره‌سازی آن‌هاست.

اگر از کارت حافظه برای ذخیره‌سازی فایل‌های ویدئویی 4k استفاده می‌کنید، به احتمال زیاد به یک کارت SDXC نیاز خواهید داشت زیرا حداکثر ظرفیت آن 2 ترابایت است و برای فیلم‌برداری با رزولوشن بالا بسیار مناسب است. علاوه بر این، کارت‌های SDXC از فایل سیستم exFAT به منظور پشتیبانی از فایل‌های پرحجم استفاده می‌کنند.

در مقابل، حجم فایل‌های ذخیره شده بر اساس فایل سیستم 32FAT که توسط سایر کارت‌های حافظه پشتیبانی می‌شود، محدود به 4 گیگابایت است.

بطور کلی برای یک کاربر معمولی، یک کارت 32 یا 64 گیگابایتی مناسب است.

انواع مموری کارت اس دی

کارت‌های حافظه SD دارای چهار استاندارد هستند که از ظرفیت‌های مختلفی پشتیبانی می‌کنند.

میزان ظرفیت ذخیره‌سازی در استانداردهای مختلف SD عبارتند از:

  • SD: ظرفیت 2 گیگابایت و کمتر
  • SDHC: ظرفیت بیشتر از 2 گیگابایت تا 32 گیگابایت
  • SDXC: ظرفیت بیشتر از 32 گیگابایت تا 2 ترابایت
  • SDUC: ظرفیت بیشتر از 2 ترابایت تا 128 ترابایت

SDUC به عنوان جدیدترین استاندارد اس دی کارت در ژوئن 2018 معرفی شد و تاکنون به طور گسترده در صنعت مورد استفاده قرار نگرفته است.

نکته جالب در مورد کارت‌های حافظه این است که دستگاه‌هایی که کارت‌های حافظه را میزبانی می‌کنند، با فناوری قدیمی سازگار هستند، به این معنی که می‌توان از کارت‌های حافظه استاندارد قدیمی‌تر در دستگاه‌هایی که استانداردهای جدیدتری مانند SDXC را پشتیبانی می‌کنند، استفاده نمود.

به عنوان مثال، یک دستگاه سازگار با استاندارد SDXC می‌تواند از کارت‌های حافظه SDXC، SDHC و SD استفاده کند. یک دستگاه سازگار با SDHC نیز می‌تواند از کارت‌های استاندارد SDHC و SD استفاده نماید اما نمی‌تواند از کارت‌های استاندارد SDXC پشتیبانی کند.

اما دستگاه‌های سازگار با SD فقط با کارت‌های استاندارد SD سازگار هستند.

انواع مموری کارت میکرو اس دی

معیارهای مختلفی برای دسته‌بندی انواع مموری کارت میکرو اس دی وجود دارد که در ادامه مهمترین آنها را معرفی می‌کنیم:

ظرفیت کارت حافظه microSD

انواع مموری کارت میکرو اس دی از نظر ظرفیت مشابه کارت‌های اس دی به چهار نوع مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • microSD: ظرفیت 2 گیگابایت و کمتر
  • microSDHC: ظرفیت بیشتر از 2 گیگابایت تا 32 گیگابایت
  • microSDXC: ظرفیت بیشتر از 32 گیگابایت تا 2 ترابایت
  • microSDUC: ظرفیت بیشتر از 2 ترابایت تا 128 ترابایت

کارت‌های MicroSD نسخه کوچک‌تر کارت‌های SD هستند و بزرگ‌ترین تفاوت این دو در فرم فاکتور آن‌هاست.

مموری کارت microSDXC-SDHC UHS-I ای دیتا -2

همچنین کارت‌های میکرو اس دی در دستگاه‌های مختلفی قابل‌استفاده هستند زیرا می‌توان به کمک یک تبدیل SD از کارت‌های MicroSD در دستگاه‌های دارای کارت‌خوان SD استفاده نمود. کارت‌های MicroSD بیشتر به عنوان سخت‌افزار ذخیره‌سازی گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، کنسول‌های بازی و دوربین‌های دیجیتال استفاده می‌شوند.

از نظر پشتیبانی از استاندارد نیز همان قوانینی که برای کارت‌های SD اعمال می‌شود، برای کارت‌های microSD نیز وجود دارد.

سرعت کارت حافظه microSD

یکی از عوامل مهم در دسته‌بندی انواع مموری کارت میکرو اس دی، سرعت انتقال داده است.

تعیین سرعت مموری کارتی که گوشی هوشمند شما قادر به پشتیبانی از آن است نیز اهمیت بالایی دارد. اما تعیین آن کار ساده‌ای نیست.

در حالت کلی، 6 شاخص وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به سرعت مموری کارت پشتیبانی شده توسط گوشی موبایل‌تان پی ببرید:

1. کلاس سرعت

حداقل سرعت نوشتن یک کارت حافظه را بر حسب مگابایت بر ثانیه نشان می‌دهد.

کدهای مربوط به این شاخص بسیار ساده بوده و عبارتند از:

  • کلاس 2: حداقل سرعت 2 مگابایت بر ثانیه
  • کلاس 4: حداقل سرعت 4 مگابایت بر ثانیه
  • کلاس 6: حداقل سرعت 6 مگابایت بر ثانیه
  • کلاس 8: حداقل سرعت 8 مگابایت بر ثانیه
  • کلاس 10: حداقل سرعت 10 مگابایت بر ثانیه
  • کلاس UHS 30: حداقل سرعت 30 مگابایت بر ثانیه

Adata Micro

2. کلاس سرعت UHS

حداقل سرعت نوشتن کارت microSD را نشان می‌دهد که از سه دسته UHS پشتیبانی می‌کند.

همه مموری کارت‌های میکرو اس دی از رابط باس با سرعت فوق‌العاده بالا (UHS) پشتیبانی می‌کنند و بر اساس فاکتور سرعت به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • UHS-I، تا 104 مگابایت بر ثانیه
  • UHS-II، تا 312 مگابایت بر ثانیه
  • UHS-III، تا 624 مگابایت بر ثانیه

این ارقام نشان‌دهنده سرعت انتقال داده‌ها بین دستگاه میزبان (گوشی، تبلت و غیره) و مموری کارت است.

هرچند کارت‌های حافظه UHS را هنوز هم می‌توان در گوشی‌های هوشمند قدیمی‌تر استفاده کرد اما به دلیل قدیمی بودن فناوری گوشی، نمی‌توانید سرعت بالایی را از آن‌ها دریافت کنید و در بهترین حالت سرعت انتقال داده‌ها تنها به 25 مگابایت بر ثانیه می‌رسد.

3. کلاس عملکرد اپلیکیشن

نشان‌دهنده حداقل سرعت نوشتن کارت حافظه که بر اساس IOPS (عملیات ورودی/خروجی در ثانیه) اندازه‌‌گیری می‌شود.

بیشتر بخوانید : نحوه انتقال اپلیکیشن به SD کارت

4. کلاس سرعت ویدیو

اگر قصد دارید حافظه گوشی خود را برای ضبط ویدیو افزایش دهید، این شاخصی است که باید هنگام خرید بهترین مموری کارت میکرو اس دی به آن توجه کنید.

کلاس سرعت ویدئو حداقل سرعت ضبط متوالی یک فایل ویدئویی را تعیین می‌کند که هنگام فیلم‌برداری اهمیت پیدا می‌کند. هرچه رزولوشن دوربین گوشی هوشمند شما بالاتر باشد، کلاس سرعت ویدئوی بیشتری را نیاز خواهید داشت.

5. سرعت اسمی

این شاخص حداکثر سرعت نوشتن اطلاعات روی مموری کارت است که توسط سازنده آن مشخص می‌شود و برحسب مگابایت بر ثانیه تعیین می‌گردد.

6. سرعت نسبی

این شاخص نیز توسط برخی از سازنده‌ها برای مقایسه سرعت نوشتن محصول خود با فناوری‌های قدیمی‌تر ارائه می‌شود.

به عنوان مثال وقتی روی یک رم میکرو اس دی نوشته شده: 100×150KBps به این معنی است که سرعت کارت مموری 15 مگابایت در ثانیه است. اما برای درک بهتر با سرعت رایت کردن یک CD که 150KBps است، مقایسه شده و به صورت ضریبی از این مقدار اعلام می‌شود.

با درنظر گرفتن شاخص‌های کلیدی در تعیین سرعت رم گوشی، نگاهی به کارت‌های میکرو اس دی موجود در بازار ایران انداختیم تا یکی از سریع‌ترین و باکیفیت‌ترین آن‌ها را به شما معرفی کنیم. این شما و این کارت حافظه ای دیتا مدل Premier UHS-I!

کارت حافظه Premier UHS-I ای دیتا

کارت حافظه ای دیتا مدل Premier UHS-I با کلاس سرعت 10 برای ذخیره ویدئوهای با کیفیت با سرعت بالا ایده‌آل است. این کارت حافظه می‌تواند در هر ثانیه معادل 10 مگابایت فایل ویدئویی را ذخیره کند.

نوع اول رابط باس با سرعت فوق‌العاده بالا یعنی UHS-1 نیز در مشخصات کارت حافظه ای دیتا به چشم می‌خورد که انتقال اطلاعات با سرعت 104 مگابایت در ثانیه را برای این کارت ممکن می‌سازد.

کارت حافظه Premier UHS-I ای دیتا با دستگاه‌های مختلف از جمله گوشی‌های موبایل، تبلت، دوربین‌های دیجیتال و غیره سازگاری دارد. همچنین مقاومت فیزیکی آن در برابر ضربه، نفوذ آب، میدان‌های مغناطیسی، دمای بالا و غیره از ویژگی‌های منحصر بفرد این مموری کارت محسوب می‌شود.

ظرفیت‌های ذخیره‌سازی متنوعی (16 تا 256 گیگابایت) برای این مموری کارت ارائه شده است که بر اساس نوع دستگاه میزبان و نیاز خود می‌توانید ظرفیت مورد نظر را انتخاب کنید. در نهایت گارانتی آونگ، تضمین کننده عملکرد مموری کارت ای دیتا مدل Premier UHS-I است.

جمع‌بندی

از جهات مختلفی می‌توان مموری کارت‌ها را تقسیم‌بندی کرد. شناخت این دسته‌بندی‌ها و ویژگی‌های هر دسته به شما در انتخاب مناسب‌ترین کارت حافظه کمک خواهد کرد. ظرفیت و کلاس سرعت، دو دسته‌بندی مختلف برای مموری کارت‌ها هستند که قیمت هر کدام از کارت‌های حافظه را تعیین می‌کنند.

اگر می‌خواهید یک مموری کارت مقرون ‌بصرفه متناسب با نیاز خود تهیه کنید، قبل از هر اقدامی به سازگاری آن با دستگاه مورد نظرتان (گوشی هوشمند، تبلت، دوربین دیجیتال و غیره) دقت کنید.

بالا بودن این سرعت باعث می‌شود اپلیکیشن‌های اندرویدی در هنگام ذخیره و اجرا روی کارت، عملکرد مناسبی داشته باشند. از این رو اگر می‌خواهید اپلیکیشن‌های خود را بر روی مموری کارت نصب کنید، این شاخص را باید مدنظر قرار دهید.