چگونه لپ تاپ مناسب برنامه نویسی انتخاب کنیم؟
اگر تا بحال با لپ تاپ مناسب برنامه نویسی، کدنویسی کرده باشید، میبینید که برخلاف باور عموم، این کار بسیار لذت بخش است. همه برنامه نویسان به ویژه آنهایی که تجربه بیشتری دارند، میدانند که داشتن یک لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی، فرآیندها را سرعت بخشیده و باعث افزایش بهره وری برنامه نویس میشود.
برای اینکه بتوانید یک لپ تاپ ایدهآل برای برنامه نویسی انتخاب کنید، باید به فکر یک لپ تاپ قدرتمند و در عین حال کم مصرف و با قابلیت حمل بالا باشید. البته که در ادامه جزئیات بیشتری نیز به این موارد اضافه کرده و هر کدام را مورد بررسی قرار میدهیم. اما بطور کلی این سه مولفه میتواند نقشه ذهنی شما را برای خرید لپ تاپ مناسب برنامه نویسی ترسیم کند.
مشکل از جایی شروع میشود که صدها لپ تاپ با چنین مشخصاتی وجود دارند، اما در نهایت کدام میتواند دقیقا همان لپ تاپی باشد که شما به آن نیاز دارید؟
برای انتخاب یک لپ تاپ مناسب برنامه نویسی باید به دنبال چه چیزهایی باشید؟
در این قسمت با معرفی قسمتهای مختلف یک لپ تاپ که برای برنامه نویس اهمیت دارند، به شما کمک میکنیم تا دید بهتری برای این انتخاب بزرگ داشته باشید.
در نهایت نیز با معرفی یکی از بهترین لپ تاپهای با قیمت مناسب برای برنامه نویسی این مقاله را به اتمام میرسانیم.
فضای ذخیرهسازی لپ تاپ
یکی از مهمترین قطعاتی که در ابتدا باید به آن توجه کنید، فضای ذخیره سازی دستگاه است. بسیاری از لپ تاپهای مدرن، دارای درایو SSD هستند. از نظر عملکرد باید گفت که درایوهای SSD بسیار سریعتر از هارد دیسکهای معمولی عمل میکنند. زیرا دسترسی به اطلاعات ذخیره شده در آنها، در زمان کوتاهتری ممکن است.
بیشتر بخوانید : مقایسه هارد دیسک و SSD : چه تفاوت هایی با هم دارند ؟
برای برنامه نویسی، باید یک درایو SSD 256 گیگابایتی در نظر بگیرید. البته این رقم حداقل چیزی است که لازم دارید. جهت دسترسی به فضای بزرگتر برای ذخیره اطلاعات، SSD یک ترابایتی میتواند تمام نیاز شما را رفع کند.
در واقع وقتی میخواهید برنامه نویسی کنید، سرعت دستگاه بسیار اهمیت خواهد یافت. زیرا مجبور هستید که پوشهها و فایلهای مختلفی را باز کنید. از آنجایی که SSD میتواند سریعتر به اطلاعات دسترسی پیدا کند، اگر بین یک SSD 256 گیگابایتی با هارد دیسک 1 ترابایت دچار تردید شدید، قطعا لپ تاپ دارای SSD انتخاب بهتری خواهد بود.
اگر میخواهید دلیل این موضوع را بدانید، باید گفت که وقتی برای باز کردن یک فایل اقدام میکنید، هارد دیسک معمولی باید میلیونها بیت داده را زیر و رو کند، به همین دلیل بارگذاری آن ممکن است مقداری طول بکشد. اما روش ذخیره اطلاعات در درایو SSD متفاوت است. از این رو هنگام یافتن فایلها نیز مدت زمان بسیار کمتری برای این کار صرف خواهد شد.
حافظه یا رم (RAM) لپ تاپ
رم لپ تاپ نیز مانند هارد آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. اما تاثیر رم در برنامه نویسی چیست؟ در واقع اطلاعاتی را که کامپیوتر برای انجام دستورات و عملکردها به آن نیاز دارد، در رم دستگاه ذخیره میشود. بنابراین برای باز کردن سریع نرم افزارها نیاز به حداقل رم مناسب برای برنامه نویسی دارید تا هنگام اجرا، سریعا از رم فراخوانی شوند.
پس از اتمام نوشتن کدهایتان، این مجموعه کدها تبدیل به برنامه میشوند که باید آنها را اجرا کنید. همانطور که میدانید کارکردهای مختلفی برای هر برنامه تعیین میشود. حافظه رم در کامپیوتر، وظیفه ذخیره این مسیرها را دارد. در واقع حافظه رم را مانند یک سبد در نظر بگیرید که برای نگهداری دستورالعملهای برنامه از آن استفاده میشود.
یکی دیگر از دلایل مورد اهمیت بودن رم برای برنامه نویسی این است که به شما امکان میدهد تا چندین برنامه مختلف را همزمان اجرا کنید. در واقع هنگامی که میزان رم دستگاه شما مناسب باشد، برنامهها بدون مشکل اجرا خواهند شد.
میزان حداقل رم برنامه نویسی حدود 8 گیگابایت است.در حالت ایدهآل بهتر است سراغ لپ تاپهایی بروید که 16 گیگابایت رم داشته یا امکان افزودن حافظه رم در آینده را دارند.
همچنین باید بدانید که انواع مختلفی از حافظههای رم وجود دارد. به عنوان مثال، فرکانس عملکرد رم DDR4 بسیار بیشتر از یک رم DDR2 است. هر چه این میزان بیشتر باشد، عملکرد رم نیز سریعتر خواهد بود.
پردازنده (CPU) و قدرت پردازشی
هنگامی که قصد خرید بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی را دارید، باید بدانید پردازنده یا CPU از جایگاه ویژهای برخوردار است. دقیقا مانند عملکرد مغز در بدن، پردازنده همه جنبههای عملکردی کامپیوتر شما را کنترل میکند.
CPU وظیفه مدیریت میلیونها بیت اطلاعات را بر عهده دارد. از این رو اگر لپ تاپ شما CPU خوبی ندارد، کار زیادی از دست سایر اجزا بر نخواهد آمد. قدرت عملکردی پردازنده با گیگاهرتز اندازهگیری میشود. البته برخلاف بسیاری از اجزا، عدد بالاتر به معنی بهتر بودن پردازنده نیست. زیرا پارامترهای دیگری نیز در این موضوع سهیم هستند.
پردازندههای جدید ممکن است سرعت کمتری (به گیگاهرتز) نسبت به پردازندههای قدیمی داشته باشند، اما در واقع سریعتر هستند. اگر میخواهید تجربه خوشایندی از برنامه نویسی داشته باشید، پردازندههای i5 یا i7 میتوانند پردازنده مناسب برای برنامه نویسی باشند.
همه پردازندهها دارای هسته هستند و تعداد بیشتر هستهها به منزله عملکرد بهتر پردازنده است. اگر نمیخواهید لپ تاپ شما دارای پردازنده Intel باشد، لپ تاپهای دارای پردازنده AMD تنها انتخاب شما هستند.
بیشتر بخوانید : تاثیر GPU ،CPU و RAM در برنامه نویسی؛ کدام مهمتر است؟
چند ویژگی مهم لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی
اگر به دنبال خرید بهترین لپ تاپ برنامه نویسی هستید، قطعا مشخصات لپ تاپ برای شما مهم خواهد بود. اما علاوه بر مشخصات، ویژگی مهم دیگری نیز وجود دارد که برنامه نویسان با تجربه روی آن تاکید دارند.
فرآیند برنامه نویسی شامل نشستن طولانی مدت در مقابل صفحه کامپیوتر است. بنابراین باید به دنبال یک لپ تاپ سبک، جمع و جور و راحت باشید که قابلیت حمل بالایی نیز دارد.
همچنین کیبورد لپ تاپ برنامه نویسی باید راحت باشد تا مشکلی هنگام کدنویسی نداشته باشید. نمایشگر لپ تاپ نیز باید به اندازهای بزرگ باشد که موجب خستگی چشم نشود. سعی کنید نمایشگر لپ تاپی که برای برنامه نویسی انتخاب میکنید کوچک نباشد، زیرا چند ماه بعد احتمالا از خرید خود پشیمان خواهید شد!
گرافیک لپ تاپ برنامه نویسی
کارت گرافیک در سیستم شما وظیفه مدیریت و اجرای بازیها و امور گرافیکی را دارد. معمولا برای کاربری برنامه نویسی، کارت گرافیک اهمیت چندانی ندارد.
برای انتخاب کارت گرافیک مناسب برنامه نویسی فقط کافی است مطمئن شوید لپ تاپ شما دارای یک کارت گرافیک رده پایین نباشد. اکثر CPU های i5 یا i7 دارای گرافیک یکپارچه هستند که برای اهداف برنامه نویسی مناسب هستند.
با خرید لپ تاپ دارای گرافیک یکپارچه (بدون گرافیک مجزا) میتوانید هزینه بیشتری به پردازنده اختصاص دهید که برای برنامه نویسی مهمتر است. در نهایت اگر فکر میکنید به گرافیک مجزا نیز نیاز دارید، حافظه 1 یا 2 گیگابایتی برای آن کافی خواهد بود.
بیشتر بخوانید : راهنمای جامع برای انتخاب کارت گرافیک برای لپ تاپ
شارژدهی باتری در لپ تاپهای برنامه نویسی
برای اینکه بدانید شارژ باتری لپ تاپ چقدر برای شما اهمیت دارد، باید ابتدا مکان استفاده از لپ تاپ خود را مشخص کنید. بسیاری از برنامه نویسان معتقدند که در محیطهای آرام و ساکت میتوانند بهتر تمرکز و برنامه نویسی کنند. به عنوان مثال، میتوانید چند ساعتی را روی نیمکت پارک بنشینید و از کدنویسی لذت ببرید.
اگر میخواهید بیشتر وقت خود را در اتاق و در نزدیکی پریز برق بگذرانید، شارژدهی باتری اولویت شما نخواهد بود. اما اگر فکر میکنید زمان زیادی را به دور از پریز برق، کدنویسی خواهید کرد، باید به دنبال خرید لپ تاپ با شارژدهی بالا باشید. اگر شارژدهی بالا از اولویتهای شماست، لپ تاپ معرفی شده در این مقاله را از دست ندهید (باتری با 16 ساعت شارژدهی!).
معرفی بهترین لپ تاپ مناسب برنامه نویسی
با بررسی پارامترهای ذکر شده در لپ تاپهای موجود در بازار ایران، در نهایت سعی کردیم بهترین لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی را انتخاب کنیم که از هر جهت میتواند نیاز شما را برآورده کند.
لپ تاپ XPG Xenia 14 Lifestyle با پردازنده i5 با انبوهی از ویژگیهای مناسب برنامه نویسی در حال حاضر یکی از بهترین گزینههای موجود برای استفاده در این حرفه به شمار میرود. این لپ تاپ ساخته مشترک Intel و XPG (برند گیمینگ ADATA) است.
پردازنده i5 این لپ تاپ از پردازندههای جدید اینتل (نسل یازدهم) است. بنابراین قدرت و عملکرد لپ تاپ در سطح بسیار بالایی بوده و برای برنامه نویسی کاملا ایدهآل است.
گرافیک مجتمع Intel Iris Xe که به صورت مجتمع با پردازنده اصلی (گرافیک یکپارچه) تعبیه شده، وظیفه انجام امور گرافیکی در این لپ تاپ قدرتمند را دارد. گرافیک Iris Xe به عنوان قدرتمندترین گرافیک یکپارچه این روزها بر سر زبان افتاده است.
فضای ذخیره سازی بکارگرفته شده در لپ تاپ Xenia Xe، یکی از بهترین تولیدات XPG یعنی GAMMIX S50 LITE است. این SSD با ظرفیت 512 گیگابایت از نوع M.2 بوده و با بهره گیری از فناوری PCIe Gen 4×4 سریعترین تجربه برنامه نویسی و ذخیره اطلاعات را برای شما به ارمغان میآورد.
حافظه رم قرار گرفته در این لپ تاپ نیز 16 گیگابایتی است. البته این ماژول به دلیل استفاده از فناوری DDR4 و فرکانس 3200 مگاهرتز، سرعت بالایی در شرایط مولتی تسکینگ دارد.
در بحث باتری لپ تاپ XPG Xenia 14 Lifestyle همانطور که قبلا اشاره کردیم، شما با یکی از بهترین انتخابها در این زمینه طرف هستید. 10 ساعت کارایی مداوم تنها با یکبار شارژ عدد بینظیری برای میزان شارژدهی یک لپ تاپ مناسب برنامه نویسی به شمار میرود.
همچنین میتوانید بدون استفاده از شارژر مخصوص، لپ تاپ خود را تنها با پورت Thunderbolt 4 تعبیه شده در لپ تاپ، شارژ کنید و از آن لذت ببرید. این باتری با بهره مندی از قابلیت فست شارژ، تنها در عرض 1 ساعت، حدود 80% شارژ میشود!
در دیگر مزایای استفاده از پورت سریع Thunderbolt 4 باید گفت که با استفاده از آن میتوانید چند مانیتور خارجی را نیز به لپ تاپ متصل کنید و برای راحتی کار، کدنویسی را در صفحات بزرگ و با وضوح 4K نیز تجربه کنید.
نمایشگر لپ تاپ Xenia 14 Lifestyle از نوع 14 اینچی مات با پنل IPS بوده که با ارائه رزولوشن 1920 در 1200 و پوشش 100% طیف رنگ sRGB به عنوان یکی از بهترین صفحات نمایش در لپ تاپها به شمار میرود.
در نهایت باید گفت که این لپ تاپ مناسب برنامه نویسی، بسیار سبک بوده و تنها 970 گرم وزن دارد! اطلاعات کامل لپ تاپ Xenia 14 Lifestyle با پردازنده i5.
ثبت ديدگاه