سوئیچ شبکه ابزاری برای ایجاد اتصال میان سیستم‌ها و دستگاه های مختلف در شبکه است که شما می‌خواهید میان آن‌ها تعامل وجود داشته باشد. این اتصالات عموماً با استفاده از ساختارهای کابلی‌ای ایجاد می‌شوند که میان دستگاه‌های گیرنده و فرستنده اطلاعات، اتصال ایجاد می‌کنند؛ مثلاً، میان رایانه شما و سرور یا یک رایانه دیگر. سوئیچ شبکه را می‌توان به یک مأمور راهنمایی و رانندگی تشبیه کرد که ترافیک را در جهت صحیح هدایت می‌کند. به‌صورت خلاصه، کارکرد سوئیچ این است که اگر یک دستگاه قصد ارسال اطلاعات برای یک دستگاه دیگر را داشت بتواند مقصد آن اطلاعات را تشخیص دهد. اگر سوییچ نداند که مقصد اطلاعات کجاست، بسته‌های اطلاعاتی را به یک دیوایس دیگر مانند روتر( مسیریاب) می‌فرستد و اجازه می‌دهد آن دیوایس راجع به آن اطلاعات تصمیم‌گیری کند. سوییچ ها با توجه به نوع کاربری در دو نوع PoE و None-PoE دسته بندی می شوند، همچنین با توجه به نحوه مدیریت و قابلیت هایی که دارند در دسته بندی های متفاوتی قرار می گیرند؛ از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

سوییچ شبکه ابزاری برای ایجاد اتصال میان سیستم‌ها
سوییچ شبکه ابزاری برای ایجاد اتصال میان سیستم‌ها و دستگاه های

Unmanaged

سوییچ های غیر قابل مدیریت بدون نیاز به تنظیم خاصی نصب و به صورت Plug and Play در شبکه قابل استفاده هستند. این سوییچ ها اغلب جهت اتصال تجهیزات کاربر نهایی به شبکه مورد استفاده قرار می گیرند

PoE

به منظور ارسال انرژی الکتریکی بر روی بستر شبکه و به جهت تامین برق دستگاه هایی چون اکسس پوینت بی سیم، دوربین تحت شبکه، تلفن تحت شبکه و غیره مورد استفاده قرار می گیرند

Smart

سوییچ های اسمارت برخی از قابلیت های مهم سوییچ های رده بالاتر را مانند VLAN و QOS و IGMP پشتیبانی میکنند و مناسب سازمان هایی هستند که تیم IT حرفه ای ندارند اما نیازمند انجام برخی از تنظیمات اولیه در شبکه خود هستند

Managed

سوییچ های قابل مدیریت بالاترین رده ی سوییچ های شبکه هستند که قابلیت انجام تنظیمات خاص و حرفه ایی را دارند و مدیریت این سوییچ ها نیازمند داشتن دانش و تخصص خاص در حوزه شبکه است.

نکاتی که در انتخاب سوئیچ شبکه باید در نظر داشته باشید

در تهیه سوئیچ مناسب برای شبکه موارد متعددی برای بررسی وجود دارند که باید مورد توجه قرار بگیرند. هر کسی با توجه به نیازهای مختلف از شبکه خود انتظارات متفاوتی دارد. ممکن است برای یک نفر تعداد پورت‌های در دسترس مهم باشد و برای شخصی دیگر، قابلیت انجام تنظیمات بسیار جزیی روی هر پورت و هر دستگاه متصل. مهمتر از همه توجه به تجهیزاتی است که دارید و تجهیزاتی که برای داشتن یک شبکه بهتر و در دسترس تر نیاز دارید. مسئله بعدی این است که باید آینده‌نگر باشید.

اندازه سوئیچ و تعداد پورت

اندازه سوئیچ مسئله بسیار مهمی است. از آن‌جا که امروزه سوئیچ‌ها در ابعاد و اشکال متنوعی راهی بازار می‌شوند، بهتر است پیش از خرید، این عامل را هم در نظر داشته باشید. ممکن است ابعاد یک سوییچ چهار پورتی یک برند با همان محصول از یک برند دیگر بسیار متفاوت باشد. آیا برای قرار دادن سوییچ و لوازم جانبی آن فضای کافی دارید؟ سوییچ رومیزی مورد نیاز شماست و یا سوییچ قابل نصب در رک! به‌صورت کلی، هرچه تعداد پورت‌های سوئیچ بیشتر باشد، اندازه آن هم بزرگ تر می شود. از طرف دیگر، تمام سوییچ‌ها برای خنک شدن در اطراف خود به فضای کافی نیاز دارند و باید این مسئله را هم مد نظر قرار دهید. در ارتباط با پورت‌ها، تعداد آن‌ها مهم‌ترین چیزی است که باید به آن توجه کنید. تعداد پورت های یک سوییچ عامل مهمی در تعیین قیمت و هزینه ای که برای آن سوییچ می پردازید است. تعداد پورت سوییچ را میتوانید با در نظر گرفتن دستگاه ها و کاربرانی که به آن متصل می شوند محاسبه نمایید. در این زمینه آینده‌نگر باشید. به یاد داشته باشید اگر تمام پورت های سوییچ پر شود برای گسترش شبکه خود باید یک سوییچ جدید خریداری کنید، با در نظر گرفتن اینکه ممکن است در آینده نزدیک دستگاه های بیشتری در شبکه خود داشته باشید در مورد تعداد پروت های سوئیچ تصمیم بگیرید.

سرعت و نوع پورت

سرعت انتقال اطلاعات نیز در انتخاب سوئیچ شبکه بسیار مهم است . سوئیچ ها اغلب دارای پورت هایی با سرعت 10/100 مگابیت بر ثانیه، 10/100/1000 مگابیت بر ثانیه، 10 گیگابیت بر ثانیه و بیشتر هستند که با توجه به نوع کاربری و سرعت مورد نیاز در شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. از نظر نوع پورت سوییچ ها اغلب در دو نوع مسی و فیبر نوری تولید می شوند. در برخی از سوئیچ ها نیز این دو نوع به صورت ترکیبی در سوییچ قرار گرفته اند. همچنین در سوییچ های مدیریتی و حرفه ای تر، امکان اضافه نمودن پورت به صورت ماژول در سوییچ فراهم شده است. پورت های Uplink نیز عامل مهمی در تعیین قیمت سوییچ هستند. پورت های Uplink به منظور برقراری ارتباط بین تجهیزات اصلی شبکه مانند سوییچ، روتر، سرور، فایروال با یکدیگر استفاده می شود و معمولا از سرعت بیشتری نسبت به سایر پورت های سوییچ برخوردارند. پورت های Uplink فیبر قیمت بالاتری نسبت به پورت های مسی دارند. لذا با در نظر گرفتن زیر ساخت شبکه و سرعت مورد نیاز خود می توانید نوع پورت سوییچ را انتخاب نمایید

نحوه مدیریت سوئیچ

سوئیچ های غیر قابل مدیریت اغلب در لایه Access و به منظور اتصال کاربر نهایی به شبکه استفاده می شوند و از قیمت پایین تری بر خوردار هستند. سوئیچ های مدیریتی نیز در رده سوییچ های هوشمند و مدیریتی لایه دو و لایه سه تولید می شوند. انتخاب سوییچ مدیریتی با توجه به میزان تنظیمات، دسترسی کاربران و راهکارهای امنیتی که برای شبکه خود در نظر گرفته اید متغیر است. سوییچ های لایه 3 معمولا در لایه Core و با تنظیمات پیچیده پیکربندی می شوند و برای خرید آنها باید هزینه زیادی بپردازید. در صورتی که سوییچ های لایه 2 و سوییچ های هوشمند در لایه میانی و با انجام تنظیمات کمتری پیکربندی می شوند.

نحوه مدیریت سوییچ
اینترنت

ظرفیت و سرعت سوئیچینگ

ظرفیت سوئیچ در واقع معادل مجموع سرعت ارسال/دریافت تمام پورت های سوئیچ است. هر چه ظرفیت یک سوییچ بیشتر باشد، حجم داده ای که میتواند در لحظه منتقل نماید بیشتر خواهد بود. سرعت سوئیچینگ زمان مورد نیاز برای پردازش پکت های ارسالی و دریافتی را مشخص می‌کند. هرچه سرعت سوئیچینگ بیشتر باشد، تعداد پکت های دانلود یا آپلود شده در لحظه بیشتر خواهد بود.

سوئیچ PoE یا None-PoE

تکنولوژی PoE (Power Over Ethernet) به منظور تامین برق مورد نیاز دستگاه ها از طریق بستر شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. سوییچ ها از این نظر به دونوع PoE و None-PoE تقسیم می شوند. سوئیچ های PoE در بسیاری از موارد از جمله تامین برق برای دستگاه هایی از قبیل اکسس پوینت، دوربین تحت شبکه، تلفن تحت شبکه و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. در انتخاب سوییچ PoE می بایست مواردی از قبیل حداکثر توان تامین برق دستگاه، نوع استاندارد PoE، تعداد پورت های مجهز به PoE، تعداد و نوع Uplink، نوع مدیریت و ظرفیت سوییچ اشاره نمود.