راهنمای خرید حافظه‌ SSD اکسترنال [7 فاکتور مهم]

خرید SSD اکسترنال کار چندان دشواری به نظر نمی‌رسد. می‌توانید به فروشگاه‌های آنلاین یا مغازه‌های محل زندگی خود سری بزنید و در دسترس‌ترین SSD اکسترنال را بخرید. اما آیا بهترین SSD اکسترنال را خریداری کرده‌اید؟

پاسخ منفی‌ست! برای اینکه مناسب‌ترین و بهترین حافظه SSD موجود در بازار را خریداری کنید باید فاکتورهایی که یک SSD اکسترنال را برجسته می‌کند، بشناسید.
یک اس اس دی اکسترنال باید به مجموعه‌ای از ویژگی‌ها مجهز باشد تا بتوان آن را به عنوان مناسب‌ترین محصول برای شما به شمار آورد.

در این مقاله همه آنچه قبل از انتخاب و خرید SSD اکسترنال باید بدانید را مورد بررسی قرار داده‌ایم. بنابراین اگر قصد خرید درایور SSD اکسترنال دارید، تا انتها همراه ما باشید.

نکات مهم در خرید SSD اکسترنال

تمام پارامترهایی که یک SSD اکسترنال را از دیگری برجسته‌تر می‌کند در زیر بیان شده است:

1. نوع اتصال (پورت)

حافظه‌های SSD اکسترنال با پورت‌های متفاوتی تولید می‌شوند. این موضوع از این نظر اهمیت دارد که نوع پورت، به طور مستقیم روی سرعت انتقال داده‌ها تاثیرگذار است. در زیر انواع SSD های اکسترنال از نظر نوع پورت معرفی شده‌اند:

  1. حافظه SSD اکسترنال با پورت USB-A: این SSDها از پورت معمولی USB-A برای اتصال به دستگاه‌های دیگر استفاده می‌کنند. معمولاً سرعت انتقال داده‌ها از طریق پورت‌های این SSDها کم است و برای دستگاه‌هایی که فقط پورت USB-A را پشتیبانی می‌کنند کاربرد دارد.
  2. حافظه SSD اکسترنال با پورت USB-C: این SSDها از پورت USB Type-C برای اتصال استفاده می‌کند و سرعت بالاتری نسبت به USB-A دارد. دستگاه‌هایی که پورت ورودی USB-C دارند برای اتصال به این SSDها انتخاب می‌شوند.
  3. حافظه SSD اکسترنال با پورت تاندربولت: این SSDها برای اتصال به دستگاه‌های دیگر از پورت تاندربولت استفاده می‌کنند که سرعتی به مراتب بالاتر از پورت‌های قبلی دارد.
  4. حافظه SSD اکسترنال NVMe:‌ این SSDها از پروتکل NVMe برای اتصال به دستگاه‌های دیگر استفاده می‌کنند که سرعت انتقال داده‌ها را بیشتر می‌کند. این پروتکل بیشتر روی پورت‌های USB 3.2 اجرا می‌شود.
  5. حافظه SSD اکسترنال بی‌سیم: این SSDها جزو جدیدترین سری از SSDهای اکسترنال هستند که برای انتقال داده‌ها از اتصال بی‌سیم استفاده می‌کنند.

2. ظرفیت SSD اکسترنال

موضوع مهم بعدی، ظرفیت SSD اکسترنال است. کاربران با توجه به نیاز و سطح بودجه‌ای که دارند، ظرفیت SSD مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند. به طور کلی SSDهای اکسترنال از نظر ظرفیت در دسته‌بندی زیر قرار می‌گیرند:

  1. SSD اکسترنال با ظرفیت پایین: این نوع SSDها عمدتاً با ظرفیت‌های کمتر از 500 گیگابایت تولید می‌شوند و مدل‌های 100، 200 و 300 گیگابایتی دارند. از این حافظه‌ها برای ذخیره عکس و فیلم و موسیقی و اسناد کوچک و کارهای روزمره استفاده می‌شود.
  2. SSD اکسترنال با ظرفیت متوسط: ظرفیت این نوع SSDها بین 500 گیگابایت تا 2 ترابایت است. از این SSDها برای ذخیره‌سازی بازی‌های با حجم بالا یا فیلم و سریال‌هایی که کیفیت 4K دارند استفاده می‌شود.
  3. SSD اکسترنال با ظرفیت بالا: این مدل از SSDهای اکسترنال بین 2 تا 4 ترابایت ظرفیت دارند. از این SSDها برای ذخیره‌سازی فایل‌های بزرگ مانند فیلم‌های 4K و 8K یا پایگاه داده یا آرشیو پروژه‌های مهندسی استفاده می‌شود.
  4. SSD‌های خیلی بزرگ (با ظرفیت عظیم): این نوع SSDها ظرفیتی بالاتر از 4 ترابایت دارند. از این نوع SSDها برای ذخیره اطلاعات سرورهای بزرگ استفاده می‌شود و بیشتر کاربرد تجاری و صنعتی دارد.
بیشتر بخوانید : ظرفیت مناسب SSD برای کاربری‌های مختلف (برنامه نویسی، گیمینگ و …)

حافظه SSD اکسترنال

3. سرعت خواندن و نوشتن

سرعت خواندن و نوشتن SSD همیشه یکی از دغدغه‌هایی‌ست که در هنگام انتخاب SSD اکسترنال مطرح می‌شود. حافظه‌های SSD اکسترنال از نظر تکنولوژی سرعت خواندن و نوشتن به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  1. SSDهای با نوع NAND Flash معمولی: این نوع SSDها از تکنولوژی NAND Flash سنتی استفاده می‌کنند و به عنوان SATA SSD هم شناخته می‌شوند. سرعت خواندن و نوشتن این مدل SSDهای اکسترنال به طور میانگین حدود 500 تا 600 مگابایت بر ثانیه بوده و برای کاربران عمومی که به سرعت خیلی بالایی نیاز ندارند مناسب است.
  2. SSD‌های با نوع NAND Flash NVMe: این SSDها از تکنولوژی NVMe برای اتصال به دستگاه‌های دیگر استفاده می‌کنند و به همین دلیل سرعت خواندن و نوشتن آنها به طور معمولی بین 1000 تا 3500 مگابایت بر ثانیه است. برای کاربران حرفه‌ای و گیمرها، این مدل کاربرد بیشتری دارد.
بیشتر بخوانید : ظرفیت مناسب SSD برای کاربری‌های مختلف (برنامه نویسی، گیمینگ و …)

4. برند سازنده

یکی دیگر از فاکتورهایی که در هنگام انتخاب و خرید SSD اکسترنال باید به آن توجه کنید، برند سازنده محصول است. به هیچ وجه محصولاتی که از برندهای ناشناخته و گمنام هستند را خریداری نکنید. بهتر است قبل از انتخاب برند، نظرات کاربران درباره آن محصول را هم بخوانید.

به طور کلی، شرکت‌های متعددی در دنیا اقدام به تولید SSD اکسترنال کرده‌اند. اما معروف‌ترین برندهایی که محصولات آنها در بازار ایران هم وجود دارد عبارت‌اند از:‌

  • ADATA
  • Western Digital

5. قیمت SSD اکسترنال

قیمت، یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار روی خرید SSD‌ اکسترنال است. در بازار ایران، قیمت SSD اکسترنال دائماً در نوسان است و برای اطلاع دقیق از قیمت SSDها باید به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید.

خرید اس اس دی اکسترنال

6. مقاومت SSD اکسترنال

حافظه‌های SSD ساخته شده‌اند تا کاربران به راحتی آنها را جابه‌جا کرده و در سفرهای ماجراجویانه یا کاری به همراه داشته باشند. بنابراین یکی از مهم‌ترین فاکتورهای هر SSD اکسترنالی، مقاومت بالای بدنه آن در برابر عوامل مختلف است.

نکاتی که درباره مقاومت SSD اکسترنال باید بدانید به شرح زیر است:

  • مقاومت در برابر ضربه: SSD اکسترنال باید در برابر ضربات مکانیکی مقاوم باشد. برخی SSD‌های اکسترنال با پوشش‌های مقاوم در برابر ضربه یا قاب‌های ضدضربه ساخته می‌شوند
  • رتبه‌بندی IP: اگر به دنبال SSD اکسترنال برای محیط‌های آبی یا پر از گرد و غبار هستید، مطمئن شوید محصولی که انتخاب می‌کنید دارای رتبه‌بندی IP مناسب برای مقاومت در برابر آب و گرد و غبار باشد.
  • تست‌های نظامی: برخی SSD‌های اکسترنال به استانداردهای نظامی برای مقاومت در برابر شوک و ضربه مجهز هستند. بنابراین اگر دنبال یک SSD‌ اکسترنال خیلی مقاوم هستید، به دنبال این موضوع در مشخصات فنی محصول باشید.
  • پوشش ضدضربه: برخی از SSD‌های اکسترنال با پوشش یا مواد مقاوم در برابر ضربه تولید می‌شوند که می‌توانند از خرابی دستگاه در برابر ضربات محکم محافظت کنند. معمولاً این پوشش‌ها از جنس پلاستیک یا فلز هستند.
  • سیستم مدیریت شوک: برخی SSD‌ها دارای تکنولوژی‌های مدیریت شوک هستند که در صورت بروز شوک‌های الکتریکی یا ضربه به اطلاعات داخلی SSD اخطار می‌دهند و از آنها محافظت می‌کنند.

7. گارانتی

آخرین نکته‌ای که در هنگام خرید SSD اکسترنال توصیه می‌کنیم حتماً توجه کنید، گارانتی محصول است. متاسفانه برخی از SSDهای گمنام و قاچاق بدون گارانتی معتبر وارد ایران می‌شود و کاربران به دلیل قیمت ارزان‌تر، آنها را خریداری می‌کنند.

این SSDها در صورتی که دچار نقص فنی شوند، خطرات جبران ناپذیری مانند از بین رفتن تمام اطلاعات شما را به همراه خواهند داشت. به همین دلیل توصیه می‌کنیم در هنگام خرید SSD اکسترنال، حتما به گارانتی آن توجه کنید.

نکته مهم‌تر این است که پس از مشاهده نام گارانتی روی جعبه محصول، حتماً جستجو کنید و مطمئن شوید که شرکت ارائه دهنده گارانتی، یک شرکت معتبر باشد.

آونگ، یکی از شناخته شده‌ترین شرکت‌های ارائه دهنده گارانتی برای SSD اکسترنال است. این شرکت از سال 1385 فعالیت خود را آغاز کرده و اگر برچسب آونگ را روی محصولی مشاهده کردید، از اعتبار آن مطمئن باشید.

بیشتر بخوانید : قبل از خرید SSD بخوانید: بهترین گارانتی SSD در ایران

سخن پایانی

انتخاب و خرید SSD اکسترنال به هوش بالایی نیاز ندارد، کافیست 7 فاکتور کلیدی که در این مقاله به شما معرفی کردیم را در نظر داشته باشید تا مناسب‌ترین محصول را خریداری کنید. همچنین می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود درباره انتخاب و خرید حافظه SSD اکسترنال در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید. شما از چه SSD اکسترنالی استفاده می‌کنید؟